söndag 18 januari 2015

Recept: Sarah’s hallon- & lakritspaj:

Jag kan verkligen rekommendera denna till alla som vill ha ett hälsosammare alternativ till eftermiddagsfikan. Enkel att göra (det svåraste var att mixa dadlarna och nötterna. Med stavmixer. Ni hör ju själva vilken urbotat korkad idé det var att ens försöka... Men det gick det med, tillslut...) men i övrigt, lätt och god!
Börja i tid bara.

(Till en normalstor pajform)
Börja med att göra fyllningen, då den ska stå i kylskåpet i ca 4 timmar.

Fyllning:

6 dl hallon

4 tsk honung

4 msk chiafrön

2 krm ekologiskt vaniljpulver

2 tsk lakritspulver


Mixa allt så det blir en fin smet. Sätt in i kylskåp och låt stå i ca 4 timmar så att smeten får suga åt sig av lakritspulvret.


Pajbotten:

3 dl pekannötter

8-10 dadlar

2 krm ekologiskt vaniljpulver

2 nypor himalayasalt


Blötlägg dadlarna i minst 5 min och plocka sedan ur kärnorna.

Börja med att mixa nötterna till ett lite grövre mjöl.

Mixa sedan ner vaniljpulver och salt.

Blanda i några dadlar åt gången i mixern så att det blandas ut ordentligt.

Tryck ut degen så att den täcker hela formen.

Bred sedan ut fyllningen på pajdegen och toppa med några hela hallon.

Blanda kesella, vaniljpulver och stevia efter smak att ersätta vaniljssåsen med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar