Börja i tid bara.
(Till en normalstor pajform)
Börja med att göra fyllningen, då den ska stå i kylskåpet i ca 4
timmar.
Fyllning:
6 dl hallon
4 tsk honung
4 msk chiafrön
2 krm ekologiskt vaniljpulver
2 tsk lakritspulver
Mixa allt så det blir en fin smet. Sätt in i kylskåp och låt stå
i ca 4 timmar så att smeten får suga åt sig av lakritspulvret.
Pajbotten:
3 dl pekannötter
8-10 dadlar
2 krm ekologiskt vaniljpulver
2 nypor himalayasalt
Blötlägg dadlarna i minst 5 min och plocka sedan ur kärnorna.
Börja med att mixa nötterna till ett lite grövre mjöl.
Mixa sedan ner vaniljpulver och salt.
Blanda i några dadlar åt gången i mixern så att det blandas ut
ordentligt.
Tryck ut degen så att den täcker hela formen.
Bred sedan ut fyllningen på pajdegen och toppa med några hela
hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar